Kolla!-dagen som blir Kolla!-kvällen den 28 april 2009

 

PROGRAM

16.30-17.30 Vernissage Allmänna Galleriet, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen

17.30 Buss från AG till Färgfabriken

17.30 Färgfabriken, Kolla!-kvällen slår upp portarna

18.30-19.30 Konstnären David Shrigley föreläser

19.30-20.15 Mat

20.15-20.55 Videointervjuer av Hjärta Smärta med Paula Scher/Pentagram och Maira Kalman

21.00-22.30 Prisutdelning ledd av konferencier Marina Schiptjenko samt live-musik av Taxi Taxi

22.30 och framåt efterinsläpp (gratis) och festyra

 

Årets Kolla!-kväll med prisutdelning, utställning, talare, mat och dryck äger rum den 28 april på Färgfabriken. Det blir en helkväll ledd av Marina Schiptjenko med prisutdelning, Shrigley, Scher & Kalman i videointervju av Hjärta Smärta. Taxi Taxi som spelar några låtar. Biljetterna kostar 600 Kr ordinarie pris, 500 Kr för medlemmar i Svenska Tecknare samt för nominerade i årets tävling och 150 Kr för studenter, alla priser är inklusive moms. Köp biljetter här.

 

Till vår stora glädje kommer den begåvade konstnären David Shrigley (Glasgow School of Art) att vara huvudsaklig talare på Kolla!-prisutdelning den 28 april. Shrigley som erövrat världen med sin naivistiska konst på gränsen till det absurda, ofta med en svart underton. Kanske har du sett hans underbara animerade video till Blurs ”Good song” eller hans tidigare utställning på Malmö Konsthall (2007). Shrigley kommer att visa delar av sin konst däribland många animationer och sen det blir ett samtal med honom, davidshrigley.com.

 

Förutom Shrigley kommer vi visa en intervju med den världskända formgivaren Paula Scher/Pentagram (se mer om hennes egen konst här om Pentagram här) och med illustratören Maira Kalman som HjärtaSmärta gjort i New York.

 

Vi bjuder på något att äta. Det kommer finnas en subventionerad bar och all chans i världen att hinna umgås och prata med sina kollegor under kvällen. Kom ihåg, KONTANTER ÄR KUNG i baren, vi tar inte kort.

 

Årets Kolla!-utställning öppnar samma kväll, men observera på annan lokal. Vernissagen äger rum den 28 april på Allmänna Galleriet, Kronobergsgatan 37, Kungsholmen.

Tid: 16.30-17.30.

 

Inhyrd buss tar dig från Allmänna Galleriet till Färgfabriken. Den avgår 17.30 från Allmänna Galleriet. För dig som åker direkt till Färgfabriken öppnar vi portarna klockan 17.30 på Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Liljeholmen.

 

I år blir det en Kolla!-kväll.

Kolla!-dagen ligger i anslutning till prisutdelningen och består av ett antal föreläsningar. De inbjudna talarna ska vara sådana att de inspirerar, influerar och ingjuter mod i både illustratörer och grafiska formgivare. Sedan Nina Beckmann tog över som projektledare hösten 2008 kommer Kolla!-dagen att bli mer föränderlig och kunna ändra format, tema och typ av talare från år till år.

 

Om du har några frågor om Kolla!-dagen kontakta gärna projektledare Nina Beckmann på Kolla! tel 08 555 963 60 eller kolla@svenskatecknare.se