Vad är Kolla!?

Kolla! är en jurybedömd tävling för illustratörer och grafiska formgivare. Kolla! vill visa och diskutera svensk illustration och grafisk design idag.

Kolla! återkommer varje år och består förutom tävlingen av en Kolla!-dag, en utställning och en samtalsserie.

Kolla! startades 2003 på initiativ av Föreningen Svenska Tecknare.

Kolla!-tävlingen är jurybedömd och vänder sig till kreatörer inom grafisk design och illustration, både professionella och studenter. Huvudkategorierna är Illustration, Grafisk Design och Rörlig bild.

Kolla!-dagen ligger i anslutning till prisutdelningen och består av ett antal föreläsningar. De inbjudna talarna ska vara sådana att de inspirerar, influerar och ingjuter mod i både illustratörer och grafiska formgivare. Sedan Nina Beckmann tog över som projektledare 2008 kommer Kolla!-dagen att bli mer föränderlig och kunna ändra format, tema och typ av talare från år till år.

På utställningen visas de vinnande och nominerade bidragen för kollegor, bransch, press och en intresserad allmänhet. Till utställningen produceras en katalog som distribueras till köpare och beställare av illustration och grafisk form.

Samtalsserien pågår under hela året för att kunna plocka upp aktuella fenomen och personer till diskussion.

 

Från och med hösten 2008 är Nina Beckmann projektledare för Kolla! Nina drev i tio år Agent Form som representerade grafiska formgivare och illustratörer. Dessförinnan, under nittiotalet, arbetade hon på skivbolag.

 

Kontakta gärna Nina för frågor om Kolla! tel +46 (0) 8 555 963 60 eller mail kolla(@)svenskatecknare.se