Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2010. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Engströms olika hängEngströms olika häng

Engströms olika häng

Jag har precis kommit hem från Gotska Sandön. Inte så mycket grafisk design, illustration eller rörlig bild där inte. Utom i hembygdsgården! Där hängde några echt Albert Engström. Och inte skämtteckningar heller, utan teckningar som föreställde olika platser på ön.

Albert Engström verkar ha haft många fördelar. Han hade en cool stil, en egen skämttidning och ritade bra. What’s not to like? Skämttidningen hette Strix, som betyder Uggla på latin, och logotypen var en liten uggla med ett hjärta som det stod ”humor” i.

För dig som tycker om att bli kär i historiska personer rekommenderas Albert Engström-sällskapets hemsida och ett besök på Albert Engström-museet i Grisslehamn, ett annat av konstnärens favorithäng.

Dela |

KOMMENTERA
KOMMENTERA

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras