Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2010. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Redaktionen

Varje år engageras ett redaktionsråd till Kolla. Människor från Sveriges form-värld, som tycker och tänker om diverse saker. Deras främsta uppgift är att ta fram Kolla!s jury. Redaktionen hjälper Kolla! att utvecklas, är rådgivande och stöd för projektledaren. Ett utmärkt bollplank.

Redaktionen 2010 består av:

Eric Ericson

Eric Ericson

Eric Ericson är en allkonstnär av rang. Han är författare, konstnär, illustratör, visionär, hans titlar är många. Hans böcker Brev till samhället och Brev till utlandet blev mycket uppmärksammade och omtalade. Han är en ifrågasättande och ironiserande författare vilket syns tydligt i hans senaste bok, Hur fungerar samhället? En dystopi förklädd till utopi enligt honom själv.

Han är engagerad i dagens formdiskussion, både på ett filosofiskt och revolutionärt plan. Glad i att debattera och ta ställning.


Liv

Liv Wadström

GRAFISK FORMGIVARE

Så här gul (=kreativ) och röd (=stressad) var jag en månad innan jag gick ut reklam och grafisk form-linjen på Beckmans. Mitt examensarbete handlade om att genom olika experiment och tester undersöka mig fram till en alldeles egen färg. Det var ett och ett halvt år sen.

Sedan dess har jag hunnit med att bland annat jobba på reklambyrå i Buenos Aires, ta några poäng i modevetenskap, arbeta som museivakt, formge en modetidning, ta igen förlorad fritid, vinna en pitch, sätta mig in i den alpina handskbranschen, gå på läskiga mappvisningar i New York, prova på det fattiga frilanslivet, försöka förstå mig på knepiga copy writers, samarbeta med min gamla lärare Lars, prova på det fria frilanslivet och nu senast tycka och tänka tillsammans med de andra i Kollas redaktion. Och ja, numera är jag rosa.


empty

Johan Edström

Head of production, FilmTecknarna Stockholm AB

Har jobbat med animation sedan 1977 varav tio år i USA. Arbetar sedan
2007 på FilmTecknarna och är där i huvudsak ansvarig för produktionen av
reklamfilm.


sara

Sara Teleman

Vem: Jag heter Sara Teleman. Jag föddes i Halmstad av småländska föräldrar och enligt teorin om att umbäranden framkallar humor så är jag alltså ganska rolig.

Vad: Illustratör, författare och statstjänsteman.

Var: På Mañana och på Iaspis

Hur: Med hjälp av Mia, Fredrik och Jimmy.

Varför: För att jag kan.

www.sarateleman.comnina

Nina Beckmann

I år gästspelar jag på Konstfack GDI, efter att ha fått ett erbjudande jag inte kunde motstå. Joanna Rubin Dranger som är professor i illustration frågade om jag ville hoppa in, när hon skulle vara mammaledig. Svaret blev ja. Mitt jobb är främst att handleda masterstudenter och arrangera kurser tillsammans med Hans Cogne.

Att coacha, stötta eller peppa kreatörer samt förmedla deras talang på olika sätt, har varit ett genomgående tema i mitt yrkesliv. Först på ett skivbolag, sen under mer än 10 år med Agent Form som var Sveriges första renodlade illustratörs- och grafisk formagentur. Numera gör jag det genom nätbutiken Wonderwall samt genom Konstfack och Kolla!.


linda

Linda Johansson

2010 intar jag skepnaden som projektledare för Kolla!. Annars, när jag inte jobbar med Kolla! skriver jag artiklar, har producerat digitala magasin, utställningar, föreställningar och varit involverad i diverse kulturprojekt.

Jag är himla glad i att intervjua människor, min utbildning till konsthistoriker gör sig påmind allt som oftast och mycket av min tid ägnar jag åt konst och form.  I år med inriktning på rörlig form, illustration och grafisk design.