Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Galleri Nobrows källare

Förra året skrev jag om Nobrow här och därför var det självklart att besöka galleriet/butiken i Shoreditch när vi ändå var i London. På vägen dit diskuterade jag och Nina vad Nobrow egentligen betyder. ”Inga ögonbryn” eller ”ingen klass” (jfr highbrow=högstatus och lowbrow=lågstatus)? Väl framme träffade vi en av grundarna, Sam, och glömde helt bort att fråga. Det enda jag kunde tänka på var hur lik han var Wes Anderson.

Nobrows specialité är fina böcker, gärna i klot, som till exempel helt nya A Graphic Cosmogony där ett antal illustratörer har tolkat universums uppkomst. Sam och hans vänner producerar även affischer och bildertidningen Nobrow. En del av allt detta trycker de själva i galleriets källare. Vi fick gå ner och kika och nu får ni också det.

Galleri Nobrows källareGalleri Nobrows källareGalleri Nobrows källareGalleri Nobrows källareGalleri Nobrows källare

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras