Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Yuri är kavaj

Som några av er vet jobbar jag halvtid på Iaspis och ibland händer det grejer där som jag vill skriva om här. Är det nepotism? Nej.

Just nu har vi en japansk kille i en av gästateljéerna. Han heter Yuri Suzuki och är designer. Eller uppfinnare. Eller designer… uppfinnare. Designer!

Han har bland annat gjort en frukostmaskin. Och en skivspelare med sex armar som alla spelar varsitt spår på en skiva med olika beats (i samma takt).

Nästan alla Yuris uppfinningar handlar om musik eller ljud. Han började sin yrkesbana som musiker och DJ. Jag har sett honom spela theramin och det var första och enda gången som det instrumentet var meningsfullt öht (Fylkingenfans, don’t kill me!). Han har till och med byggt en egen theramin av en manet.

Just nu har han precis kommit hem från CoCA i Torun, Polen där han har byggt en utställning tillsammans med Kajsa Ståhl och Maki Suzuki (ej släkt) från Åbäke. Tillsammans kallar de sig för SUZUKI ÅFFICE. Bilder från utställningen finns på Yuris hemsida (titta under flickr). På hemsidan kan man också följa Yuri i studion via en webcam. En gång var jag med. Woop! Woop!

www.yurisuzuki.com

Yuri är kavaj

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras