Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Tidningskrönika: Elephant, It’s Nice That och Little White Lies

Jag vill nästan inte skriva något nytt inlägg eftersom det betyder att jag kommer att putta ner bilden på den oerhört sympatiske James Goggin. Men, men. En bloggares got to do what a … och så vidare.

Elephant har precis kommit ut med sitt helgnummer, det femte numret allt som allt. Tidningen handlar om konst med betoning på ”visuell kultur” (tillsammans med ”visuell kommunikation” den nya benämningen på allt som går att relatera till Grafisk Design och Illustration). Bakom tidningen står gänget bakom tidningen Frame, om inrednings- och produktdesign. Här kan du läsa om hur det står till med den visuella kulturen i en viss stad (en i varje nummer förutom det här som verkar ha köpt en jorden-runt-biljett), analyser och guider till fenomen som t ex collage och reportage/portfolios om och med formgivare, illustratörer och konstnärer. I senaste numret avhandlas både gamla (Raymond Pettibon) och nya (Thomas Demand) hjältar. Men igen: Vars är brudarna! Jeez. Skärp er!

Senaste numret av It’s Nice That var sådär. Fnuttig nästan. Rapporteringen är bra, de har koll, men jag börjar längta efter mer kött på benen.

Little White Lies är en filmtidning med ett humoristisk anslag. Nästan alla artiklar är illustrerade. Varje nummer har också en sammanhållen form baserad på omslagsillustrationen. Jag gillar film. Jag gillar illustration. Jag gillar Little White Lies.

Tidningskrönika: Elephant, It’s Nice That och Little White Lies

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras