Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Saker som illustrationjuryn pratade om…

…under sina presentationer efter Kolla!-samtalet Paper Planes på Iaspis i tisdags.

Angus Hyland pratade bland annat om hur de jobbade om Penguin-logotypen och om de ”Antigram” han gjort som julkort till Pentagram.

Esther Pearl Watson och hennes man Mark Todd pratade om en film de gjort baserad på Esthers serie ”Unlovable”. Esther har fått flera erbjudanden från feta gubbar i Hollywood men ville hellre göra en egen version. Hon och Mark castade en performancekonstnär i huvudrollen och en massa glada amatörer, stylade dem själva och mutade nattvakten på ett ställe med green screen. Där filmade den hela natten och lade sedan Esther Pearls teckningar som bakgrunder. Var filmen/filmerna ska visas är inte säkert än, men vi fick se en liten bit!

Genevieve Gauckler berättade om hur hennes bilder har utvecklats de senaste åren; till exempel använder hon mer och mer foto i sina collage. Fler och fler uppdrag handlar om att designa produkter för t ex franska Domestics istället för att illustrera. Något som jag tror att flera illustratörer kan känna igen sig i.

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras