Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Vad juryn i grafisk design pratade om

Hej. Det har varit en lång och rolig vecka och inte så mycket tid vid datorn för min del.  I tisdags hade vi Kolla!-samtal på Iaspis med juryn för grafisk design: James Goggin, Georgianna Stout  och Sara de Bondt. Martin Frostner inledde med en kort historik om svensk grafisk design under de senaste 50 åren. Sedan samtalade han med juryn och efter pausen hade jurymedlemmarna enskilda presentationer.

Georgianna Stout från 2×4 (”a multidisciplinary studio focusing on design for art, architecture, fashion and cultural clients worldwide”) i New York berättade bl a om ett spännande samarbete med Miuccia Prada (titta under ”Case Studies” på hemsidan), och sa skämtsamt att färgade A4 och default-typsnitt inte kommer innanför dörrarna på 2×4.

Sara de Bondt pratade bland annat om den bok, Tree of Codes, som hon nyligen formgivit i samarbete med den amerikanske författaren Jonathan Safran Foer (se bild). En bok som för övrigt nämndes i gårdagens intervju med Foer i DN Boklördag, utan att nämna formgivaren.

James Goggin trivs i sin nya hemstad Chicago där han har blivit designansvarig på Museum of Contemporary Art. Han verkar mycket lycklig, dels på grund av jobbet men också för att han gillar skyskrapor och Sol Lewitt, vars konstverk på MCA Chicagos innergård syns på GoogleEarth.

Vad juryn i grafisk design pratade om

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras