Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Fumetto 2011

Så har det blivit dags att fundera ut hur man tar sig till Luzern (Schweiz) och den internationella seriefestivalen Fumetto, som i år pågår 9-17 april. Fumetto har funnits sedan 1992 och skiljer sig från till exempel seriefestivalen i Angoulême genom att inte höra ihop med en mässa. På Fumetto kan man titta på utställningar, föreläsningar, videor och performances. I år är det en utställning med den amerikanske serietecknaren Daniel Clowes som är huvudattraktionen. Clowes är mest känd för att albumet Ghost World (Fantagraphics) som senare filmades med Scarlett Johansson, Thora Birch och Steve Buscemi i huvudrollerna. Manuset skrevs av Daniel Clowes själv tillsammans med regissören Terry Zwigoff.

Och det är fler utställningar. Bland annat kommer japanskan Misaki Kawai som tidigare har gästat galleri Loyal i Malmö. Hennes bilder och framförallt installationer kan göra en lycklig. Själv säger hon: «Let’s make things cute, funny and weird»

Bild: © Daniel Clowes/www.buffet.nu

Fumetto 2011

Kommentarer

Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras