Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Jane Bark 80 år!!!

Festerna bara avlöser varandra den här veckan. Knappt har man hunnit hämta sig efter Kolla!-kvällen så är det dags att skåla för Jane Bark. Denna svensk illustrations grande dame började sin bana på Eco Annonsbyrå och Dagens Nyheters Tecknarstuga innan hon började frilansa 1958. I slutet av 60-talet gjorde hon succé som en av de första veckotidnings- och modeillustratörerna som ritade folk ”som de såg ut”. Hon var dessutom den första kvinnan att bli invald i Guldäggets Platinaakademi (se bild). Anna Qvennerstedt var den andra (hmm). Jane Bark är fortfarande verksam, bland annat som porträttecknare i tidningen Fokus.

Grattis Jane och tack för alla grymma bilder!

Bild: Ur boken ”Jane Barks bilder – från femtiotalet till idag””

Jane Bark 80 år!!!
1 kommentar

Kommentarer

  1. Hon är grym!


Skriv en kommentar

  Obligatorisk
  Obligatorisk, kommer ej publiceras