Detta är den arkiverade hemsidan för Kolla! 2011. Klicka här för att gå tillbaka till aktuella Kolla! året.

Rörlig bild


Daniel Bergmann / Stink (UK/Tjeckien)

Daniel Bergmann, född i Tjeckien och idag VD för det internationella produktionsbolaget Stink i London. Han började sin karriär som marknadsförare av nya konstnärer i Prag och den nya multimedia konsten. Detta tog honom till New York och San Francisco där bland annat arbetade som konsthandlare samt att han samarbetade med Christ & Jeanne-Claude i projektet ”The Unbrellas – Japan-USA, 1984-1991” och även med den berömda New York konstnären Leni Schvendinger med en stor offentlig konst installation på Denver International Airport (på den tiden, det största offentliga konstprojekt som gjorts) för att sedan jobba på Stillking som producent och delägare där han kom utveckla verksamheten på många sätt.

Han har vunnit priser med uppdrag som Philips Carousel, Levi’s Ready to Work och Honda Impossible Dream för att nämna några. Listan med priser är lång.

Bergmann beskriver sig själv som en väldigt social person. Han tycker om mysteriet hur människor tänker och hur de upplever saker. Han har studerat psykologi och är alltid nyfiken på hur människor reagerar på viss information, som individer likväl som grupp. Inte minst då han är uppvuxen i Tjeckien med ett tidigare kommunistiskt styre.

Torben Meier / Studio Soi (Tyskland)

Torben Meier föddes 1975 i Oldenburg i norra Tyskland.

Han började jobba med animation 1997 vid NFP Animation för att sedan studera film i Ludwigsburg. Efter sin examen startade han Studio Soi, en animationsstudio som gör kortfilmer, TV-serier och reklamfilmer.

På Studio Soi har Torben arbetat med projekt i animation och stop-motion. Han var också involverad i Soi Studios senaste julspecial för BBC ”The Gruffalo”, som är Oscars nominerad, samt den kommande Cartoon Network-serien ”The Amazing World of Gumball”. Torben är en av de kreativa producenterna på Studio Soi.

Quayola / Nexus (UK)

Quayola är bildkonstnär och baserad i London. Han har jobbat med reklamfilm till både Nike och Asics samt att han gjort ”visuals” till både Jay Z och Kylie. Representerad av Nexus.

Idag är han verksam som konstnär, grafisk formgivare och regissör, samtidigt som han ständigt samarbetar med andra musiker, animatörer, programmerare och arkitekter. Quayola skapar en hybrid som suddar ut gränserna mellan konst, design och film.

I sitt arbete utforskar han utrymmet mellan bland annat video, ljud, fotografi, installation och liveframträdande. Quayola skapar egna världar där naturliga eller arkitektoniska material, ständigt muterar till efemära föremål, vilket gör det möjligt för det verkliga och artificiella att samexistera i harmoni. Genom att integrera datorgenererat material med inspelade källor, utforskar han den tvetydighet av realism i den digitala sfären. Några utvalda kunder är; Yokohama Art Centre, Japan \  Centro Cultural Recoleta, Buenos Aires \  Centre of Contemporary Art, London \ Victoria & Albert Museum, London \  EMPAC, New York m fl.