Jury grafisk design

CvZ portrait

Clara von Zweigbergk

Clara von Zweigbergk  är utbildad på Beckmans Skola och Art Center College of Design i Pasadena, USA. Sedan 1995 har hon arbetat som grafisk formgivare och art director i Stockholm, Los Angeles och Milano, med grafiska profilprogram, bok- och förpackningsdesign. De senaste åren har arbetsfältet utökats med en hel del produktdesign, bl a för HAY, Artecnica och Moustache.

Alla idéer utformas i första skedet för hand, färgade papper, sax och dubbelhäftande tejp är ovärderliga verktyg. Den analoga arbetsprocessen har förstärkts med den växande serien produkter.
.
.
linnea_lofjord_mg_5761

Linnéa Lofjord, foto Märta Thisner

Linnéa Lofjord är en av initiativtagarna till, och Design Director på DDB Design. Linnéas fokus ligger på designstrategi, visuell identitet, förpackningar och retail, med tidigare erfarenhet från bland annat Bas Identity. DDB Design är en integrerad del av DDB Stockholm.

 

Matilda

Matilda Flodmark

Matilda Flodmark är utbildad på Konstfack och arbetar som Art Director på designbyrån Ritator i Stockholm. Där arbetar hon bland annat med Bonniers Konsthall, Moderna museet, SVT, Paletten och Statens konstråd.

 

Pascal

Pascal Prosec

Pascal Prosek är lärare på HDK, Högskolan för design och kommunikation, och delar sin tid mellan HDK och Plaquette, som startade 2009 som en gemensam plattform och bas för formgivarna Jonas Fridén och Pascal Prosek. Sedan starten har Plaquette arbetat med förlag, museum och kultur- och konstinstitutioner i Sverige och internationellt.  Plaquette är en designstudio som utifrån ett konstnärligt förhållningssätt undersöker identitet, form och navigation i det rumsliga, redaktionella, digitala och pedagogiska landskapet.

 

Stefania Malmsten, foto Andreas Lind

Stefania Malmsten, foto Andreas Lind

Stefania Malmsten är Art Director och grafisk designer med uppdrag inom konst, mode och film. Hon är för närvarande Creative Director på Rodeo Magazine. Stefania var en av grundarna av legendariska tidningarna Pop och Bibel, och har tidigare varit Art Director på Vogue Hommes International i Paris. Stefania arbetar med att ge creative direction för modekampanjer, böcker och tidningar, identiteter och retailprogram, och digitala media.

 

MG_bild

Maria Glansén

Maria Glansén finns på Happy F&B  sedan 2008 som Design Director med erfarenhet av förpackningsdesign, butiksskoncept, bokformgivning och omfattande identitetsarbeten. Arbetat med kunder som Apoteket, Sveriges Nationalparker, Eton, Systembolaget, Sveriges Radio, Dansens hus, Skanska och Strandverket. Uppdrag som resulterat i en rad olika designutmärkelser både  i Sverige och internationellt. Bakgrund som mönsterformgivare och illustratör och har tidigare arbetat som printdesigner på H&M:s designavdelning. Driver även sedan 2011 Coloni, ett produktkoncept specialiserat kring odling i inomhusmiljö. Utbildad vid Högskolan för Design- och Konsthantverk i Göteborg. Medverkar under året i juryn för Månadens Design i Resumé och tidigare bland annat i Guldäggsjuryn för designkategorin.