Jury illustration

 

jsteinsland

Jeanette Steinsland

Jeanette Steinsland öppnade galleri Steinsland Berliner (GSB) 2008. Hon har en utbildning inom konst och design från Central Saint Martins i London. Jeanette är ägare och verksamhetsledare på GSB och arbetar samtidig med en rad andra projekt. Just nu curaterar hon en utsällning för Bomldsfabriken kunsthal i Arendal, Norge.

Björn 1

Björn Atldax

Björn Atldax är illustratör och formgivare solo och sedan 1996 även som en del av design-/Illustratörsduon Vår tillsammans med Karl Grandin. Har ritat grejer och bestämt hur saker ska se ut åt bland annat Harpers Bazaar, Levi’s, Tokion, Weekday, Monki, Edwin, Nike, Amnesty International, MTV, Reclaim The City, Restaurant Riche, Tiger of Sweden, Fryshuset, Monocle, Wallpaper, Tranan, Restaurang Volt m.m. Har också en jättebra pizzeria kallad Pizzahatt på Upplandsgatan i Stockholm med sina kompisar.

Sara Singh

Sara Singh

Sara Singh är född i London och bor mellan New York och Stockholm. Hon har under sin karriär inriktat sig på främst modeillustration och har jobbat med kunder som Cartier, Vogue.com, Vogue Nippon, Harper’s Bazaar UK, och Elle. Hon är representerad av Nuagency i Skandinavien och av Art Department Illustration Division i USA. Här finns en video på H&Ms blog om hennes arbete, och en artikel i Helsingborgs dagblad.
ANNAK

Anna Kask

Anna Kask jobbar som Art Director på Acne Advertising. Utbildad vid Beckmans Designhögskola där hennes intresse för reklam vägde lika tungt som för form och illustration. Efter utbildningen sökte hon sig dock vidare inom reklamgenren och är nu i första hand beställare av illustration istället för utövare. Vilket dock inte utesluter att Anna då och då tar till pennan när situationen eller budgeten kräver. Största delen av sitt yrkesliv har hon tillbringat på Forsman & Bodenfors i Göteborg, där hon främst jobbade med IKEA. På Acne har Anna jobbat b.l.a med Läkare Utan Gränser, Flygbussarna och Varuhuset PUB. När hon blir klädsamt gammal drömmer hon om att plocka upp illustratörsintresset igen och sitta på en soldränkt punschveranda lagom långt bort från Sverige och måla halvobskyra figurer till kunder som är i behov av just såna.

kolbeinnfoto2-2_1

Kolbeinn Karlsson

Kolbeinn Karlsson är utbildad på Serisskolan i Malmö, och släppte 2009 boken Trollkungen på Galago förlag. Senare kom den ut på amerikanska Top Shelf Comix, och finska Huuda Huuda. Parallellt med serietecknandet har han gjort de två animerade kortfilmerna ”Att sova och drömma om mat” och ”Den svarta sjön”. Han arbetar samtidigt som konstnär, och gör konstinstallationer och performance. Kolbeinns serier är egensinnade, och har ett brokigt persongalleri av Dvärgar, Ewoker, Keruber, och Antropomorfa rotfrukter. I drömlika närmast mytologiska skildringar av frosseri, sexualitet, relationer och utanförskap bygger han upp både en känsla av eufori och obehag.

vejde_500px

 Vejde Gustafsson  jobbar som art director och illustratör på designbyrån EBDC (http://www.ebdc.se/index2.php) i Stockholm. EBDC jobbar med idé- och designlösningar till allt från tidningar, grafiska identiteter och webbsidor till kampanjer, bokomslag och utställningskataloger.  Som frilansillustratör har Vejde jobbat med uppdrag åt Darling, Nöjesguiden och Svenska Dagbladet. Han har bland annat jobbat som art director för tidningar som Arena och Narturkompaniets tidning 365. Vejde samlar bilder på Pinterest ( http://pinterest.com/vejde/ ) och Instagram ( _ebdc_ ).