Illustration: Elin Lucassi

Kampen, tvivlet, övertygelsen och vankelmodet

Elin Lucassi kommer att skriva om de ”fula” bilderna, serier, feminism och om ”kampen, tvivlet, övertygelsen och vankelmodet som skapandet är fyllt av”. Hon är  serietecknare, illustratör och skribent, och du kan följa henne här på Kolla! 2014.

Vem är du?
Jag heter Elin Lucassi och jag ägnar mig åt bilden, orden, litteraturen och feminismen. Mitt personliga mål att uppfostra mina två söner till att bli framtidens män samt att någon gång få illustrera för min barndoms tidning Kamratposten. För övrigt anser jag att bokcirklar är bättre än terapi.

Vad jobbar du med?
Jag är serietecknare, illustratör och skribent. För brödfödan jobbar jag på Kungliga biblioteket med nationell samordning av frågor kring utbildning och lärande.

Vilket är ditt mest minnesvärda misslyckande?
Jag misslyckas ständigt, men till och med själva misslyckandena är så misslyckade att de sällan blir minnesvärda. Ofta blir ju dessutom det som initialt ses som ett misslyckande något gött i slutändan. Det misslyckade förhållandet ledde till ett underbart äktenskap och de misslyckade teckningarna ledde till ett nytt manér.

Vad tror du att du kommer att skriva om här?
Jag tror att jag kommer att skriva mycket utifrån ett feministiskt perspektiv. Förmodligen blir det även en del om serier. Kanske även om kampen, tvivlet, övertygelsen och vankelmodet som skapandet är fyllt av. Och jag kommer definitivt skriva om de ”fula” bilderna. Fult är det nya svarta.

Vad hoppas du att Kolla! 2014 ska ge?
Förhoppningsvis får vi ta del av alldeles nya sidor av sakernas tillstånd. För egen del hoppas jag på att få lite större mod att våga kasta mig ut. Man lär sig mycket av misslyckanden…

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.