Illustration: Julia Thorell

”Man sätter upp sina misslyckanden på väggen!”

Vi frågar våra jurymedlemmar om mod och misslyckande. Först ut är Julia Thorell, illustratör och serietecknare. ”Jag lär mig av mina misslyckanden mer än av det som blir lyckat”

Julia Thorell har gett ut serieromanerna Juni och Fri kärlek, Juni blev nominerad till årets album 2013 i Urhunden. Jobbar för tillfället på ett bilderboksprojekt och har utställning på Grafikens hus, och är aktuell som medlem i juryn för illustration.

Hur tror du att yrkesrollen påverkas av att refuseringar är en del av vardagen?

Yrkesrollen påverkas mycket av att refuseringar är en del av vardagen, man lär sig att skilja på sig själv och sin prestation och blir härdad efter ett tag. Eller, det lär man sig inte och det blir man ju inte men det låter bra att skriva så…jag har i alla fall förstått mer och mer med åren att det är något som tillhör yrket, like it or not, och att jag lär mig av mina misslyckanden mer än av det som blir lyckat.

Pratar man mycket med kollegor om sina misslyckanden?

Man sätter upp sina misslyckanden på väggen och har dom som sin privata konst! Och så gnäller man med sina kollegor, det är skönt att ha kollegor. Enda nackdelen är  att det känns som om alla ens kollegor gnäller så mycket…men då kan man gå och titta på sin privata konst.

Har du något som blivit refuserat att dela med dig av?

Här är en illustration som inte kom med i ett jobb nyligen, bilden hade för lite att göra med temat. Vilket jag förstod, jag hade gjort en ganska långsökt koppling. Men jag gillar bilden!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.