Kolla! lägesrapport: Första jurydagen av två avklarad

Jurygrupperna har träffats för en första genomgång. De har gått igenom över 1300 bidrag. Gillat, skrattat, undrat och debatterat. Se bilderna och läs om vad som händer härnäst i Kolla! 2014.

Foto: Jenny Gustafsson

bredsmall

Efter en första juryomgång kommer vi att påbörja arbetet nästa vecka med att samla in de bidrag juryn anser behöver ses i sin fysiska form. I maj träffas juryn en andra gång. Då utses vinnare och nominerade. Sen blir det en lång väntan till den 20 november innan vi får veta vilka juryn utsett. Under tiden produceras katalog, Kolla!-samtal och en webbomröstning där publikens favorit utses.
Jurymedlemmarna som träffades den 9 april var Julia Thorell, illustratör och serietecknare, Isabelle Dahlborg Lidström, Creative Director på designbyrån NINE, Eva Eriksson, illustratör och författare, Ulrika Dalin, driver Colony Art Buying, Hanna Moe, Senior Brand Designer Snøhetta Architecture and Brand Design, Cecilia Lindgren, art director, grafisk formgivare och illustratör, Lisa Careborg, Creative Director och partner på Happy F&B, Lars Fuhre, art director, grafisk formgivare och lektor på Beckmans, Michaela Green, Senior Designer på Amore Brand Identity Studios, Carl-Johan Listherby, Creative Director på Naive,Andrea Eckerbom, regissör på Tangrystan och Hobby film, Karin Peterson, Creative Director på Chimney, Decida, regissör, AD, CD, 2FACED1-grundare, koreograf, stylist, allmän popkulturkonnässör  mm. Jenny Gustafsson höll i alltihop och fotade. Catherine Jarl, Åsa Anesäter och Jenny Lindahl hjälpte varsin jury gå igenom bidragen. Emma Jarls och Julia Lennartsson tog hand om allt omkring. Sammantaget blev det som det ska en sådan här dag: intressanta diskussioner och utbyte av erfarenheter av bild och form, vad som ligger i tiden idag och imorgon, vad som är ett bra hantverk och varför, av några av de skarpaste hjärnorna i branschen.

IMG_5639small IMG_5646small IMG_5650small IMG_5655small IMG_5657small IMG_5682small IMG_5685small IMG_5699small IMG_5701small IMG_5704small IMG_5706small IMG_5708small IMG_5716small IMG_5733small IMG_5738small IMG_5740small IMG_5741small IMG_5743small IMG_5756small IMG_5760small IMG_5764small IMG_5765small IMG_5772small IMG_5774small

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.