De kan vinna Kolla! 2014

Nu har de bidrag som har gått vidare i årets upplaga av Kolla! släppts. Jurygrupperna för grafisk design, illustration och rörlig bild har gått igenom alla 1336 bidrag och valt ut de förnominerade bidragen.

Se alla förnominerade bidrag.

Bidragen går att sortera efter kategori, och söka efter titel och upphovsman. Vilka som får de slutliga nomineringarna och vinner guld och silver kommer att tillkännages på prisutdelningen i november.

De som inte har gått vidare nu har fortfarande chans att vinna publikpriset. I höst hålls en omröstning då du och alla du känner kan rösta på era favoritbidrag på kolla.se.

1336 bidrag
Vi fick in rekordmånga bidrag i årets upplaga av Kolla! Vi är tacksamma för att ha fått se varenda ett. De inskickade verken säger mycket om både den höga kvaliteten på svensk illustration, design och animation, och om vad som ligger i framkant just nu. De många bidragen visar på en stark yrkeskår och på stolthet och identifikation med sitt yrke som bland annat formgivare, illustratör eller animatör.

Vi vill med Kolla! synliggöra yrket och de upphovsmän som ligger bakom skapandet av den bild och form vi ser omkring oss. Ju fler som deltar, desto större blir möjligheterna att synliggöra yrket.

I år fick vi in mer än dubbelt så många bidrag som förra året, och vi hoppas på en ytterligare ökning till nästa år. Alla inskickade bidrag kommer att visas på kolla.se i höst då den publika omröstningen sätter igång.

Förändringar i kategorierna i rörlig bild
Två av kategorierna – Rörlig bild/Öppen, och Rörlig bild/Vinjetter och tv-grafik, blev vi tvungna att slå ihop med andra kategorier, eftersom antalet inskickade bidrag var för lågt. De bidrag som fanns i dessa kategorier har flyttats till antingen Film eller Animation, och bedömts tillsammans med dem.

Mod och misslyckanden
Ibland är ett misslyckande så stort, fallet så högt, att det skapar en historia i sig. Andra gånger är det svårt att förstå varför något inte lyckades. Ytterligare andra visar att man kan kasta sig ut i det okända, våga bryta mot normer, eller orka provocera, även om det kanske kostar. Genom årets tema Mod och misslyckanden har vi velat hylla de förlorade pitcharna, missade illustrationsuppdragen, ratade skisserna och refuserade idéerna.

Intresset för temat och kategorin har varit stort och vi har fått in både oväntade, modiga, smarta och imponerande bidrag i den kategorin. De förnominerade bidragen kanske kan starta en diskussion kring vad mod och misslyckande är, och kring yrkets villkor.

Följ Kolla! på Facebook!
Du som finns på Facebook kan läsa Kolla!-nyheter, se bilder från juryarbetet och läsa blogginlägg från Kolla!-webben. Gå in och gilla sidan för att enkelt hålla dig uppdaterad.

Se alla förnominerade bidrag.

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Foto: Jenny Gustafsson

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.