Rosemarie Tissi + Kolla!-samtal 12 nov = sant

I anslutning till Kolla!s prisutdelning den 12 november på Arkitektur- och designcentrum arrangeras ett Kolla!-samtal på årets tema Mod och misslyckanden. Samtalet cureras till vår glädje av Hall of Femmes. Nu är den första medverkande på Kolla!-samtalet klar och vi kan via Hall of Femmes stolt presentera den schweiziska grafiska designern Rosemarie Tissi.

Rosemarie Tissi bor och arbetar i Zürich, där hon även utbildade sig till grafisk designer. Hon har under många år delat studio med Sigi Odermatt under namnet Odermatt + Tissi. Tissi är skapare av typsnittet Sinaloa och är flerfaldigt prisbelönad för bland annat sina affischer.

”I våra möten med formgivare nämns Tissi ofta som en inspiratör och föregångare. Säger Samira Bouabana, grundare Hall of Femmes. Hon har föreläst i Mexico, USA, England och Iran – nu ser vi fram emot att välkomna henne till Stockholm för att bland annat dela med sig av sitt mod och några misslyckanden.”

Rosemarie Tissi är förnyare av the Swiss School style och medlem av Alliance Graphic Internationale sen 1974.

Läs mer om Kolla!-samtalet och Rosemarie Tissi på Hall of Femmes webb.

Datum: 12 november 2014, Kolla!-samtal och prisutdelning
Plats: Arkitektur- och Designcentrum (Skeppsholmen), Stora Auditoriet
Tid: 14.00 – 23.00
14.00 – 16.30 Kolla!-samtal
16.30 – 18.00 Paus/mingel med lättare mat (ingår i biljett till prisutdelningen)
18.00 – 21.00 Prisutdelning
21.00 – 23.00 Efterfest/mingel på Cafe Blom, ArkDes
Biljettsläpp: 23 oktober på kolla.se

Innan dess den, 6 november är det dags för ett Kolla!-samtal på Form/Design Center i Malmö på årets Kolla!-tema: Mod och misslyckanden. Även detta cureras till vår glädje av Hall of Femmes.

Kolla!-samtal och prisutdelning sker i samarbete med Arkitektur- och designcentrum.

Hall of Femmes grundades 2009 av Samira Bouabana och Angela Tillman Sperandio, då designers på egna byrån Hjärta Smärta. Projektet startade som en bokserie med syftet att lyfta fram kvinnliga grafiska formgivare och art directors som med sina imponerande och innovativa arbeten har definierat sin tid och bidragit till yrkets utveckling.

Kolla! är en årlig jurybedömd tävling i illustration, grafisk design och rörlig bild. Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare, en intresseorganisation som organiserar illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.