Diplom signerade Martin Frostner. Foto: Jenny Gustafsson

Kolla! tillbaka 2016

Nästa Kolla! kommer att hållas 2016. Svenska Tecknare, som arrangerar Kolla! vill nu ta projektet till nästa steg. Det kommer att bli en nysatsning och en nystart.

Vi är mycket stolta över Kolla! – vad det står för och vilken betydelse det har för branschen.

Vi startade Kolla! för att vi vill synliggöra yrkesgrupperna och yrkeskunnandet, för att vi vill sätta upphovsmännen i centrum, och för att vi vill lyfta fram och belöna bra kvalitet och hantverk, och sådant som flyttar området framåt.

Förra året satte vi särskilt fokus på modets och misslyckandets betydelser för kreativt arbete, och för att våga bryta ny mark. Och det är vad vi tycker att Kolla! ska göra nu: bryta ny mark.

Biennal
Vi jobbar med idén att Kolla! ska bli en biennal. Det tror vi kommer innebära en vitalisering och en möjlighet att använda större resurser till att göra Kolla! ännu bättre, såväl som att själva händelsen blir tyngre och större. Det finns fördelar även för deltagare, som över en längre tidsperiod kan samla ihop sina verk, något vi såg som en positiv effekt 2013, när vi hade haft uppehåll för alla bidrag som inte var affischer under jubileumsåret. Vi kommer att ägna 2015 åt att utveckla formatet och formerna, och hoppas att vi ska kunna ta Kolla! det där steget längre.

Påverka
När vi diskuterar framtidens Kolla! är vi mycket intresserade av dina tankar, din kritik, dina visioner och önskemål. Vi vill bjuda in fler i diskussionerna, både personer med åsikter, gamla och framtida samarbetspartners och alla som deltagit i tävlingen, eller som av olika skäl inte velat delta.

Vad behövs det mer av i Sverige när det gäller hur grafisk design, serier, animation och illustration uppmärksammas? Vilka brister finns det i hur ämnena behandlas i media och i andra sammanhang i det offentliga samtalet? Och vad kan Kolla! bidra med att ändra på? Hur höjer vi statusen för våra yrkesgrupper och vårt yrkeskunnande?

Frågorna är många, och vi hoppas att du kan hjälpa oss. Skicka gärna in lösa tankar, förslag på hur vi ska jobba i framtiden, eller konkreta förslag på personer som vi borde lyssna på i processen, till info@kolla.se. Vi vill ha dina åsikter!

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.