Kollas! projektledare Jenny Lindahl på 2014 års prisutdelning inför fullsatt salong på ArkDes. Foto: Jenny Gustafsson

Kolla! 2016 öppnar den 1 mars

Nu är Kolla! – tävlingen som lyfter fram det bästa inom bild och form i Sverige snart tillbaka.
Den 1 mars öppnar Kolla! 2016, i april/maj går Kolla!-juryn igenom insända bidrag och i oktober 2016 blir det pampig prisutdelning och fest på Hotell Rival i Stockholm. Både tävling och prisutdelning är gratis.

Kolla! är en jurybedömd tävling för illustratörer, grafiska formgivare, art directors, regissörer, serietecknare och animatörer. Tävlingen synliggör och uppmärksammar kreatörerna av illustration, grafisk design och rörlig bild.
Kolla! är även en mötesplats för branschen där både kreatör och köpare av bild möts.

I år kommer vi att särskilt uppmärksamma relationen mellan uppdragsgivare och kreatör och dess betydelse för resultatet och processen, och vi kommer att förändra och ge inblick i hur jurykriterierna ser ut i praktiken, och vad och hur juryn egentligen bedömer när de utser nominerade och vinnare.

Välkommen att lämna in ditt Kolla!-bidrag från och med den 1 mars på www.kolla.se. Där kan du även läsa intressanta reportage och intervjuer från branschen.

Kolla! arrangeras av Svenska Tecknare, en intresseorganisation för illustratörer, grafiska formgivare, animatörer och serieskapare. Svenska Tecknare startade Kolla! och har arrangerat tävlingen sedan 2003.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.