A Man with Many Hats

Grafisk design - Studentarbete

A Man with Many Hats and You Need Both är en bok som kombinerar två berättelser. Den ena handlar om den stora betydelse som volontär arbetaren Ben Barker har till det samhälle han bor i. Bosatt i Bristol, han är en äldre man som under flera år har starkt engagerat sig i hans närområde, både i stora och små projekt. Innehållet är delvis intervjuer med Ben och personer som han har arbetet med samt exempel på projekt som han under åren varit engagerad i.

Den andra delen handlar om den konservative brittiska regeringens initiativ ’The Big Society’ med fokus på dess synsätt till volontärarbete. Det är en kritisk granskning av de förslag som regeringen har föreslagit för att få fler personer att engagera sig volontärmässigt. Boken presenterar både de positiva och negativa aspekterna av deras förslag med stöd från forskning och intervjuer med personer aktiva inom denna sektor. Den här delen ger sammanhang till den första delen om Ben Barker, i och med att den porträtterar dagens brittiska samhälle och dess syn på personer som Ben.

Boken är formgiven på två distinkt skilda vis för att ge ytterligare betoning på de två olika ämnen som boken handlar om. Typsnitten och färgerna är alla noggrant valda då de har en stark referens till ämnena. Delen om ’The Big Society’ är sätt med Gill Sans, ett typiskt brittiskt typsnitt, väl använt av olika brittiska institutioner samt regeringen själv. Den blå färgen, vilket representerar rösterna för ’The Big Society’ initiativet, kommer från det konservativa partiets egen färg. Den gul/orange färgen är inte bara en stark motsatt till den blå men också en väl använd färg inom volontär sektorn. För delen om Ben Barker används serif typsnitt som en kontrast till Gill Sans. Bodoni finns i många olika versioner vilket representerade Ben i det avseendet att han har axlat många roller genom åren. Den vinröda färgen är direkt tagen från husen och många byggnader i det område av Bristol som Ben bor i. Alla illustrationer och fotografier som finns i boken är gjorda/tagna av Fanny Wacklin Nilsson.

Medverkande

Fanny Wacklin Nilsson, Full skapare av bidraget, från början till slut
Ben Barker, Volontärabetare som intervjuats
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.