Allt blir bra

Illustration - Studentarbeten

Jag har gjort en alternativ självhjälpsbok som består av egenskrivna, approprierade och snodda texter blandat med instruktioner och illustrationer på temat självhjälp. Ett slags mutationer mellan självhjälp och poesi. Boken är en kritik mot individualism och dess allt starkare tendenser i samhället och jag vill att läsaren ska bli arg och glad på samma gång, fylld med kamplust och en vilja att bryta ned och ändra på samhället– inte sig själv.

Min generation får inga bostäder och vi kanske visst vill ha anställning och är det förresten så att jag måste teckna en sjukvårdsförsäkring? Och pensionen? Vad händer med den? Välfärdsfesten är visst slut och det verkar som att jag måste kunna klara mig själv.

Vi kan mura vår egen utegrill och vi kan tänka bort ohälsa. Jo det är sant! Vi kan bli av med extrakilon och vi kan syra grönsaker. Vi kan bli entreprenörer och vi kan gå HUR LÅNGT SOM HELST!

På grund av detta individualistiska samhälle, där jag börjar gråta så fort jag tänker på barnsjukhuset Martina, så vill jag ta reda på om vårt behov av självhjälp handlar om politik eller om självförverkligande. Jag vill göra en bok som tröstar och hjälper på riktigt men som också gör läsaren arg. En bok som ger tid till reflektion över, och en vilja att förändra, alltings tillstånd. Inte bara sitt eget.

Medverkande

Ebba Forslind, Författare, illustratör, formgivare
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.