Arrivals

SilverFörnominerad – Grafisk design - Interaktiv design

Med hjälp av form och design ville vi bortse från det modernistiska, dess dolda ordningar och de estetiska uttryck som normalt premieras, eftersom det begränsar oss och vår vilja. Vårt mål var ett möte mellan form och innehåll, där processen och utförandet varit lika viktigt som slutprodukten i sig.

När vi tog fram vår strategi utgick vi ifrån vad vi ville undvika. Dels ville vi undvika regelmässiga färgkombinationer och strukturella ordningar. Vi ville sticka ut från massan genom att komma bort från det förväntade och det vi känner igen i sammanhanget. Vi ville också komma bort från tankar om design som något sterilt och ”orört”. Det skulle istället vara lekfullt och kaxigt men ge ett nytänkande och proffsigt intryck. Precis som kreatörerna Arrivals lyfter fram.

En av våra feministiska strategier för att bidra till en mer jämställd designbransch är dels genom att utforska separatistisk form, vilket vi också använde oss av för bygget av Arrivals. Alltså är det bland kvinnor vi sökt efter inspiration och använt typsnitt av, för att bekämpa exkluderandet av kvinnor inom grafisk design. Syftet bakom design och utformande har alltså varit viktigare och större än att det bara ska ”se snyggt ut”.

Vi utmanar och diskuterar dessa normer, för att bidra till alternativa ideal inom visuell kommunikation. Genom att utmana och diskutera dessa normer, låter vi nya ideal växa och ta plats.

Medverkande

Lina Forsgren, Art Director och Grafisk Formgivare
Ellen Subraian, Projektledare / Creative Director
Anton Trollbäck, Utvecklare
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.