Du får endast se en 30 sek förhandsvisning.

Bullogram

Förnominerad – Grafisk design - Interaktiv design

Den 4 oktober firas Kanelbullens dag. När bageriet Bonjour dekorerade sina bullar med rosa pärlsocker och inledde ett samarbete med Rosa Bandet, föddes istället Kanelbullens månad.

Tack vare tjänsten Bullogram, blev det enkelt att sms:a kanelbullar till sina vänner. Bullarna kunde hämtas ut på valfri Pressbyrå, medan 10 kronor gick direkt till Rosa Bandet.

För att inspirera människor att skicka Bullogram, överraskade vi några utvalda som verkligen förtjänat det. Tillsammans med Ann Söderlund reste vi landet runt och hyllade Sveriges okända hjältar.

Genom att skicka Bullogram till opinionsbildare och vardagshjältar fick vi stort genomslag i traditionella och sociala medier. Tusentals Bullogram skickades runtom i Sverige – och för andra året i rad ökade försäljningen med över 50 procent.

Och genom att ge människor ett enkelt sätt att visa omtanke, lyckades vi särskilja Bonjour som bageri och öka kännedom och försäljning, samtidigt som vi hjälpte Rosa Bandet slå alla tidigare insamlingsrekord.

Medverkande

Anne Hellman Vold, Designer
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.