Don & Magnus Dialogues: On Art

Förnominerad – Mod och misslyckanden - Mod och misslyckanden

Sommaren 2013 avslutade min kära kollega Tezo Don Lee och jag våra studier vid konst- och formgivningshögskolan Central Saint Martins i London. Så fann vi det vara skäligt att fira detta genom en enklare utgåva med våra samlade tankar kring det ämne vi håller kärast: konsten.

Det tog inte lång tid innan vi kom fram till att det bästa tillvägagångssättet nog var att bjuda in läsarna till vår mest privata sfär, låta dem ta del av vår korrespondens – och inte vilken som helst – utan den vi fört via SMS samt andra mobila textmeddelandetjänster. Sagt och gjort, vi började sammanställa våra två spännande Londonår tillsammans i ett band om 140 sidor ren oförvanskad text. Alla meddelanden vi skickat till varandra från den dagen vi först sågs, 2a juni 2011 fram till slutet av vår gemensamma utbildning 22a maj 2013.

En vibrerande krönika nedtecknad precis så som den var; rått, rakt och ärligt är volymen fylld till bristningen av litterär lindans på de högsta höjderna. Det ska inte förnekas att litteratur av det här slaget också knakar och skaver – det måste den få göra – det är inte ett helt okontroversiellt grepp. Självklart är detta något vi känner stor respekt för, men samtidigt ser vi det som vår plikt att upplysa, den nakna texten uppmanar läsaren att tänka själv.

Beklagligt nog har vi hittills haft vissa svårigheter med utgivningen, vi har inte lyckats komma överens med något förlag. Även om ni med all säkerhet precis som vi förstår att det bara är en tidsfråga innan ett förlag fattar mod och och går oss till mötes så tvingar vår ödmjuka natur oss tillstå att det på sätt och vis är ett misslyckande att boken ännu inte nått handeln, förvisso mest för förlagsbranschen men ett misslyckande likväl.

Medverkande

Magnus Lenneskog, Text och grafisk form
Tezo Kyungdon Lee, Text och illustration
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.