MS408

GuldFörnominerad – Illustration - Studentarbeten

Året är 1912. Bokhandlaren Wilfred M. Voynich som vigt sitt liv åt sökandet efter ovanlig litteratur, befinner sig i en av Jesuitordens många herrgårdar – Villa Mondragone i västra Italien utanför Rom. Framför honom i en kista fullpackad med uråldriga, dammiga volymer finns en mycket märklig handskrift som än idag får kryptologer att klia sig i huvudet. Den har skrivits i ett okänt alfabet på vad som verkar vara ett okänt språk.

Det enda tolkningsbara i vad som har kommit att kallas Voynichs Manuskript är de slarviga men uttrycksfulla illustrationer som pryder i stort sett varje sida. Illustrationer på märkliga växter, kosmologiska kartor över okända stjärnhimlar, marscherande nakenbaderskor i gröna bassänger, rörsystem och vad man tror kan vara någon form av alkemiska recept.

Detta är mitt examensarbete från Konstfack Grafisk Design & Illustration 2013. Målet var att ge utrymme för ledtrådarna i detta mysterium och placera en tolkning av illustrationerna i en tredimensionell miljö i form av ett sällskapsspel. Elementen har blivit pjäser, spelplan och strategier; beståndsdelar som bygger upp ett spel om att uppnå evigt liv.

Medverkande

Marcus-Gunnar Pettersson, Skapare
Oscar Sintring, Keramiker för pjäserna
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.