Rymma hem

GuldFörnominerad – Illustration - Serier och serieromaner

Serieromanen Rymma hem av Eva Björkstrand.

Moses står inte ut längre. Efter en lång tid i ett hårt gäng så blir måttet rågat för hunden Moses, en kväll på baren rinner det svarta vattnet i bägaren som är hans tillvaro över och fyller hans värld med mörker. Utan riktning eller mål förvirrar han sig ut i natten, ut i naturen. På sin väg mot lugn och sinnesro möter Moses medmänniskor och motmänniskor. De som vet hur det känns att inte minnas när man hade fäste i något, fotfäste eller bara någon att säga hej till. Och de som inte ser något annat än en håglös, sliten och blöt hundkrake. Men i naturen hittar Moses en plats, ett rum att släppa ut sina trängda tankar. Där kan han göra sig fri från demoner, en plats att vara.
Historien om Moses är en historia om att vara vilsen och ute på hal is. Om att skrika utan att få fram ett ljud. Om ångest och panikattacker. Om att rymma från allt och ta sig till ett hem man aldrig sett.

Det är en stark historia och det finns en befrielse i svärtan som inte skräder orden. Här släpps allt ut med tjocka svarta ytor men mörkret är mjukt och tryggt.

Förord av Martina Lowden.

Om Eva Björkstrand
Eva Björkstrand är utbildad vid Konsthögskolan Valand i Göteborg och Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn. Hon jobbar både med serier och grafik. Hon har tidigare kommit ut med böckerna Lokal dimma (Kolik förlag, 2011) och Kioskvältaren (Kartago förlag, 2006). Rymma hem är Eva Björkstrands första grafiska roman.

Medverkande

Josefin Svenske, formgivare
Eva Björkstrand, Författare
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.