Skyltprogram/Environmental design – Bike&Ride Malmö C

Förnominerad – Grafisk design - Öppen

Den 13 februari 2014 öppnades Bike & Ride Malmö C. Anläggningen är till största del underjordisk och rymmer totalt över 1500 cyklar, varav cirka 700 platser finns inom en så kallad låst cykelparkeringsdel. Den är lätt att cykla ned i via ramper och det finns även stora cykelhissar som gör det enkelt att nå parkeringen.
I Bike&Ride Malmö C finns förutom cykelparkeringen även offentliga toaletter, väntrum, luftpumpar, förvaringskåp för hjälmar och kläder, realtidsinformation om tåg och bussar samt en cykelbutik med verkstadsfunktion. Bortsett från den låsta delen är cykelparkeringen gratis att använda och tillgänglig dygnet runt.
Vad har testbedstudio arkitekter bidragit med?
– Vägvisning i hela anläggningen
– Informationsskyltar exteriört och interiört
– Grafik på glasväggar till ingångar/nedfarter utomhus och inomhus
– Miljöskapande information/identitet/ kakelgrafik
– Loungeinteriör med grafik
Förebilder har varit de kakelklädda miljöerna på klassiska metrostationer i London och New York. Kaklet ger en platsspecifik karaktär, en hållbar kvalitetskänsla och en omhändertagen miljö.
Färgen orange är basen i Malmö Stads kommunikation kring kampanjer och åtgärder relaterade till att stärka cykling, och den var självklar att förvalta.
Genom att använda andra material och nya former gav vi kommunikationsplattformen en ny laddning. Lackerad sträckmetall, skyltar i plåt och grafik.
Den stora utmaningen har varit att informera om och locka cyklister till en cykelparkering som faktiskt ligger under mark. Och om man lyssnar till cykelfolket verkar det fungera (se t.ex. copenhagenize.com eller rundtramp.se)

Medverkande

Fredrik Magnusson, Uppdragsansvarig arkitekt och formgivare, koncept & design
Johan Ekeblom, grafisk form och design
Katarina Rundgren, Koncept & design
Nina Otrén, arkitekt, koncept & design
Henric Ericsson, arkitekt
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.