Jury rörlig bild

 

Andrea Eckerbom, Foto: Kilian Munch

Andrea Eckerbom, Foto: Kilian Munch

Andrea Eckerbom är Oslobaserad sedan 10 år tillbaka. Hon arbetar som regissör via Tangrystan i Oslo och Hobby film I Stockholm, Danmark, Finland, England och Amsterdam. Hennes kortfilm för Aktiv blev Cannes nominerad i 2012.

Vid sidan av regisserandet driver hon även casting byrån ”Eckerbom Casting” Hon har castat över 400 reklamfilmer och långfilmer som Max Manus, Fatso, En ganske snill mann, Limbo, Kong Curling och Kon-Tiki. Hon är känd för sina orginalt castade karaktärer och har även rollbesatt något för Roy Anderson´s senaste film ”Duvan”.

Andrea blev utexaminerad från Filmskolan i Perth, Australia i 2003 med examen i klipp och regi.

Ted Persson

Ted Persson. Foto: Stefan Wendin

Ted Persson, Creative Director på Great Works har en lång meritlista som prisbelönt webbkreatör och entreprenör. Som 20-åring flyttade Ted Persson från Skåne till Stockholm för att börja som designer och tekniker på Clockwork Group, en av de absolut första svenska webbyråerna. Tanken var att börja plugga så småningom, så blev det inte. Istället jobbade hans sig snabbt igenom ett antal företagsprojekt som idag är något av digital marknadsföringshistoria för de invigda; Speedway Digital Army, Abel & Baker med flera fram till digitala reklambyrån Great Works. På Great Works är Ted delägare och leder byråns arbete inom innovation. med bland annat Absolut Vodka, H&M och Samsung på kundlistan.

Ted har suttit som ledamot i bland annat Guldägggsjuryn och i internationella Cannes-juryn.

Carl-Johan Listherby. Foto: Fredrik Lundberg

Carl-Johan Listherby. Foto: Fredrik Lundberg

Carl-Johan Listherby är utbildad illustratör och grafisk formgivare. Carl-Johan var 2007 med och grundade den kreativa studion NAIVE, där han i dag är verksam som CD. Studion är internationellt verksam inom film, tv och reklam, och har fått utmärkelser för såväl spelfilm som specialeffekter och animation senast Roy-galans pris som bästa svenska animerade reklamfilm.

Karin Peterson. Foto: Daniel Eriksson

Karin Peterson. Foto: Daniel Eriksson

Karin Peterson har arbetat med rörlig design, kommunikation och identiteter i över 20 år, främst inom broadcast men även med egna uppdrag inom andra branscher.

Som grafisk formgivare och Art Director på SVT satte Karin formen för många drama, barn & ungdoms- och kulturprogram. På TV4-Gruppen innebar rollen som Creative Director ett helhetsansvar för varumärkesupplevelsen av koncernens elva kanaler.

Sedan 2012 är hon Creative Director på Chimney och arbetar med all form av rörlig kommunikation, med designstrategi och audiovisuella identiteter som en specialitet.

Karin är utbildad på Beckmans Designhögskola och International Film School Cologne mm.

Decida (Maria Whalberg). Foto: SVT

Decida . Foto: SVT

Decida, regissör, AD, CD, 2FACED1-grundare, koreograf, stylist, allmän popkulturkonnässör  mm mm. Listan på Decidas arbetstitlar är lång nu senast musikvideoregissör för Robyn och Snoop, samt Brand Communications Manager Adidas Originals Nordics. Hiphop-kulturen har inspirerat till en intersektionell syn på media och kultur. Nu i mars 2014 släpps en interaktiv musikvideo med Malcolm B signerad Decida.

Decida var nominerad med videon till U Should Know Better för Best International Pop Video på UK Music Video Awards och till årets video på Grammisgalan i år.