Kolla! 2016 är öppen för tävlan

Kolla! är tillbaka. Två år har gått sedan förra gången. För att göra det ännu mer självklart för er att skicka in det ni gjort, så har Kolla! satsat på att tydliggöra kriterierna för tävlingen och jurybedömningen. Från och med nu råder ökad transparens när det gäller vad som egentligen gör att ett bidrag blir nominerat eller vinner. Juryn bedömer och betygsätter utifrån fem olika kriterier: problemlösning i förhållande till uppdrag, målgruppsrelevans, originalitet och nyskapande, hantverk och helhetsintryck. Du kan läsa mer om de nya kriterierna här.

För att tävlingen ska bli tydligare har vi också minskat antalet kategorier och kommer att lägga större fokus på att presentera vinnare och motiveringar på prisutdelningen. När vi säger att vi vill sätta upphovsmännen och kreatörerna i fokus, så menar vi allvar, och det ska också märkas i årets Kolla!

Temat för 2016 års Kolla! kommer att kretsa kring villkoren för kreatörer, och relationen mellan kreatör och kund. Det kommer också fram i kriterierna –  vi vill sätta ljus på relationen mellan kund och kreatör, villkoren och uppdragen. Det blir alltså extra viktigt i år att beskriva till exempel hur uppdraget såg ut, vilket problem som ska lösas och vilken som är den tänkta målgruppen för bidraget. Juryn kommer att redovisa sina val utifrån dessa kriterier, så att det blir tydligare för alla varför bidraget vunnit.

Tävlingen öppnar den 1 mars och du kan skicka in bidrag till och med den 14 april. Det är kostnadsfritt att delta. Tävlingen är öppen för bidrag som har publicerats under perioden 31 januari 2014–31 januari 2016. För studentbidrag gäller i stället att de ska vara producerade inom ramen för skolans eller utbildningsinstitutets läroplan/verksamhet eller som en uppgift inom utbildningen under perioden 31 januari 2014–31 januari 2016.

Vinnarna tillkännages på en prisutdelning på Rival den 26 oktober – och en publik omröstning kommer att hållas under hösten för att utse publikens pris. Vi ser fram emot ditt bidrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.