Eric Ericson och Sofie Hannibal i Grafisk designjuryn. Foto: Jenny Gustafsson

Första arbetsdagen av två avklarad för Kolla!s jurygrupper

Kolla!s jurygrupper har nu träffats för en första genomgång. De har gått igenom ca 1000 bidrag. Beundrat, uppskattat, undrat och debatterat. Se bilder från dagen och läs om vad som händer härnäst i Kolla! 2016.

Efter en första juryomgång kommer vi att påbörja arbetet nästa vecka med att samla in de bidrag juryn vill se i sin fysiska form. I maj träffas juryn en andra gång. Då utses vinnare och nominerade. Sen får vi vänta till den 26 oktober då det blir föreläsaning och prisutdelning på Hotel Rival i Stockholm för att få veta vilka som nominerats och vilka som fått guld och silver. Dessförinnan kommer det publiceras fler Kolla!-reportage av kulturjournalisten Ika Johannesson på webben och det kommer också bli en webbomröstning där ni kan rösta fram publikens pris i oktober.

IMG_9752

Jurymedlemmarna som träffades den 19 april var:
Eric Ericson, formgivare, förläggare och författare samt programansvarig för Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola, Sofie Hannibal, illustratör och grafisk formgivare på Hvass&Hannibal, Köpenhamn, Barbro Ohlson Smith, grundare och creative director på designbyrån Ohlsonsmith och Jonas Williamsson, grafisk formgivare för kategorin grafisk design.

Lovisa Burfitt, illustratör, Andreas Kittel, design director på Happy F&B, Anna Höglund, illustratör och författare, och Joakim Pirinen, serietecknare och illustratör för kategorin illustration.

Petter Karlsson, play designer på Toca Boca, Vian Tahir, kommunikationsansvarig på Nätaktivisterna samt frilansande skribent och föreläsare, Peter Ström, grafisk formgivare på Konst & Teknik och Roxy Farhat, video- och performancekonstnär och musikvideoregissör för kategorin rörlig bild.

Sammantaget blev det som det ska en sådan här dag: intressanta diskussioner och utbyte av erfarenheter av bild och form, vad som ligger i tiden idag och imorgon, vad som är ett bra hantverk och varför, av några av de skarpaste hjärnorna i branschen.

Läs mer om juryn här.

Roxy Farhat och Petter Karlsson i Rörlig bild -juryn

Roxy Farhat och Petter Karlsson i Rörlig bild -juryn

Andreas Kittel och Joakim Pirinen i illustrationsjuryn

Andreas Kittel och Joakim Pirinen i illustrationsjuryn

Lovisa Burfitt ordförande i illustrationsjuryn

Barbro Ohlson Smith i grafisk designjuryn

Vill du fler bilder kolla in albumet på facebook

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.