Foto: Jenny Gustafsson

Juryarbetet i Kolla! 2016 är avslutat, resultatet avslöjas på Rival den 26 oktober

Igår träffades juryn för en andra och sista jurydag och har nu avslutat sitt arbete med att utse vinnare och nominerade i årets tävling. Svenska Tecknare vill tacka de tre jurygrupperna för ett strålande arbete.

Vilka tävlingsbidrag som blivit nominerade och fått guld eller silver samt hur juryn resonerat i juryarbetet avslöjas på prisutdelning den 26 oktober på Rival i Stockholm. Save the date!

Dessförinnan kommer det publiceras fler Kolla!-reportage av kulturjournalisten Ika Johannesson på webben, nästa reportage kommer bestå av ett nedslag i juryarbetet från när Ika var med under denna andra och sista jurydag. Det kommer också bli en webbomröstning där ni kan rösta fram publikens pris efter sommaren.

Så för nu stort tack till:
Juryn för grafisk design: Eric Ericson (ordförande), formgivare, förläggare och författare samt programansvarig för Visuell Kommunikation på Beckmans Designhögskola, Sofie Hannibal, illustratör och grafisk formgivare på Hvass&Hannibal, Köpenhamn, Barbro Ohlson Smith, grundare och creative director på designbyrån Ohlsonsmith och Jonas Williamsson, grafisk formgivare.

Juryn för illustration: Lovisa Burfitt (ordförande), illustratör, Andreas Kittel, design director på Happy F&B, Anna Höglund, illustratör och författare, och Joakim Pirinen, serietecknare och illustratör.

Juryn för rörlig bild: Petter Karlsson, play designer på Toca Boca, Vian Tahir, kommunikationsansvarig på Nätaktivisterna samt frilansande skribent och föreläsare, Peter Ström, grafisk formgivare på Konst & Teknik och Roxy Farhat, video- och performancekonstnär och musikvideoregissör.

Läs mer om juryn här.

Se fler bilder från juryarbetet här. Foto: Jenny Gustafsson

Sofie Hannibal_456

Sofie Hannibal från Hvass/Hannibal i grafisk design-juryn.

Kollabidrag_456

Ordförande i illustrationsjuryn: Lovisa Burfitt

Ordförande i illustrationsjuryn: Lovisa Burfitt

Anna Hoglund_456

Anna Höglunf, illustratör och författar i illustrationsjuryn

Vian Tahir_456

Petter Karlsson från Toca Boca (ordförande) och Vian Tahir från Nätakvtivisterna i rörlig bild-juryn

Roxy Farhat_456

Roxy Farhat, video- och performancekonstnär och musikvideoregissör satt i rörlig bild-juryn.

Lovisa_Burfitt_456

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.