Martin Frostner Studio gör årets Kolla!-design

Martin Frostner om årets Kolla!-form

Årets Kolla!-design görs av Martin Frostner Studio, som förutom att ha gjort de senaste årens formspråk för Kolla! även gjort Svenska Tecknares grafiska profil.

Årets formspråk är skapat ur ett samarbete mellan Martin Frostner och illustratören, formgivaren, läraren och konstnären Peter Nencini och har arbetats fram under våren.

Hej Martin Frostner, berätta om årets profil?
– Jag har beundrat Peter Nencinis arbeten under en lång tid och alltid känt att det vore intressant att jobba ihop och i samband med årets Kolla!-identitet så funkade det till slut vilket var superkul. Att vara grafisk formgivare, illustratör eller animatör består till stor del av ”att göra”, årets visuella identitet bygger på ett slags vokabulär och berättande kring verktygen och deras användning.

Var hämtar du inspiration?

– Jag antar att jag har lätt för att inspireras av respektive uppdrag med tillhörande sammanhang och begränsningar, vilket jag försöker utnyttja genom att befinna mig i olika områden och discipliner. Jag ser en koppling mellan humor och grafisk design. Humor innehåller ofta till stor del kända och familjära element men måste också ha en brygga till något okänt, oväntat och främmande för att skapa effekt och reaktion. Den bryggan bör också alltid finnas i bra design även om den kan se ut på olika sätt. Det finns ett citat av den amerikanske ståuppkomikern Robert Wieder som jag brukar tjata om:  “Anyone can look for fashion in a boutique or history in a museum. The creative person looks for history in a hardware store and fashion in an airport.” Information, material och inspiration finns överallt och hela tiden, jag måste bara bli bättre på att observera, hitta kopplingar och länka ihop.

Hur skulle du beskriva din egen stil?
– Stilen heter ”Provocative Normale”.

Läs mer om Peter Nencini och välkommen på Kolla!-galan den 26 oktober på Rival – boka biljetter här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.