Ika Johannesson, konferencier Kolla! prisutdelning på Rivals scen. Foto: Jenny Gustafsson

Fyra snabba om Kolla!-galan med konferencier Ika Johannesson

Den 26 oktober intar kulturjournalisten Ika Johannesson scenen på Hotel Rival i Stockholm för att tillkännage, hylla och uppmärksamma årets vinnare. Läs kortintevju om prisutdelningen med henne här.

Många vet att du är programledare för Kulturnyheterna på SVT. Men vad gör du mer?
– Jag sänder Kulturnyheterna en-två gånger i veckan, vilket gör att alla tror att jag är fast anställd på SVT, men jag är frilans in i märgen sedan många år. Jag skriver en hel del, ganska ofta för DI Weekend, och även längre bokprojekt. I fjol kom till exempel boken Jan Lööf – 75 år av dumheter, där jag bidrog med merparten av all text. Förra året gjorde jag också två dokumentärfilmer; kortfilmen Familjen och en K Special om skådespelerskan Christina Lindberg, tillsammans med Jane Magnusson. Dessutom modererar jag ofta samtal och intervjuar folk på scen. Man kan säga att jag har en lyxig frilanstillvaro där jag får göra väldigt roliga saker.

Vad ser du mest fram emot i uppdraget att leda priscermonin i årets Kolla!?
– Jag ser verkligen fram emot att få ge pris och hylla folk som gör bra saker och det har ju de som vinner i Kolla! verkligen gjort.

Hur är en bra Kolla!-gala?
– Den flyter på och är rolig. Jag hoppas på en stämning där publiken blir inspirerad och gläds med sina kollegor som vinner pris.

Vad är det värsta som kan hända under prisutdelningen?
– Det vore segt att tappa någons pris, eller så. Eller råka förolämpa någon på scen. Jag är också alltid rädd för att plötsligt svimma på viktiga jobb, till exempel när jag står i direktsändning. Allt börjar svaja och paniksvetten samlas i ryggslutet, fan också, nu händer det. Men då brukar jag tänka att det i alla fall blir kul för tittarna och att jag går till tv-historien som Svim-Ika, jämte Kräk-Eva. Det är en trösterik tanke.

Välkommen på årets Kolla!-gala
Inträde: Fritt inträde!
Plats: Hotel Rival, Mariatorget 3, Stockholm
Datum: 26 oktober 2016
Tid: kl 17.00 – 01.00

17.00 Mingel och välkomstdryck
18.00 Prisutdelning
19.00 Paus (med mat och dryck)
19.50 Prisutdelningen fortsätter
20.30 Eftermingel/fest

OBS! Angivna tider för kvällen är preliminära och kan komma att justeras.

Sista dag att boka biljett är den 17 oktober.

Boka dina biljetter till Kolla!-kvällen här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.