Återvinn Sverige

Illustration - Reklam, fakta, förpackning, omslag

Beskrivning

I samband med supervalåret 2014 sa Sverige sitt om vem som ska styra landet och den tolerans och öppenhet som Sverige byggt på har sällan varit viktigare. Därför startade Nöjesguiden och konstnärsagenturen Young Art initiativet ”Återvinn Sverige!” som gick ut på att återvinna Sverigedemokraternas valsedlar och valinformation, som oombett skickades ut i miljontals till svenska hem,— och skapa konst av det återvunna papperet.

Sedan maj samma år, då de första valsedlarna skickades ut, har hundratals valsedlar skickats till Nöjesguidens kontor, och tillslut skapades affischer av konstnärer från Young Art. Affischerna visades upp i samband med Nöjesguiden och TV4/Nollrasisms valvaka som sändes i TV4 Play och på Nöjesguiden.se.

Syftet med initiativet har varit att vända en negativ strömning i samhället till något positivt. Alla affischerna, som innehåller ett antirasistiskt budskap, delades i efterhand ut till personer som verkat för ett tolerant och öppet Sverige, bland annat Jason ”Timbuktu” Diakité, Fanna Ndow Norrby, Seher Yilmaz och Silvana Imam.

Det såldes även en begränsad upplaga av affischerna där intäkten gick till bland annat Amnesty.

Jag skapade en affisch som ska visa på att vi alla är olika, men vi alla är lika välkomna, en kommentar på att jag önskar ett Sverige som är byggt på öppenhet, tolerans och demokratiska värderingar. Ett land där alla är välkomna och lika mycket värda.

Medverkande

Isabel Leal Bergstrand, Illustratör och konstnär

Byrå

Young Art

Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.