Barnvänligt BVC

Nominerad – Rörlig bild - Spel, appar och interaktiv design

Beskrivning

Projektet Barnvänligt BVC är ett projekt där syftet varit att göra det enklare och mer tillgängligt för sköterskorna på BVC att göra 3-, 4-, 5- och 6-årskontroller. Målet var att skapa en roligare, mer färgrik och interaktiv korridor.

Målet uppnåddes genom skapandet av en korridor på BVC där barnen nu kan få upptäcka fyra olika figurer som figurerar i 3 olika illustrationer/tavlor. Varje tavla är 1×1 m och hänger i korridoren i sådan höjd att barnen kan komma nära, se och upptäcka bilderna. Varje sköterska har sin ”egen” figur och på golvet i korridoren har de fyra olika figurerna var sitt fotspår. Fotspåren börjar vid en hopphage som finns i väntrummet och fortsätter in till varje sköterskas dörr, exempelvis så slutar kattspåren vid dörren längst bort.
På vägen till dörrarna passerar fotspåren de olika tavlorna. Tanken är att barnen följer det fotspår som tillhör sköterskan som barnet undersöks av. Men självklart kan barnet få prova att följa alla olika fotspår. Under barnets äventyr till sköterskans rum, får barnet möjlighet att titta på och prata om de olika tavlorna. Tavlorna innehåller sådana detaljer som uppmanar barnet att säga vissa ord, ljud och prepositioner. Sköterskan lyssnar sedan till hur barnet uttalar enskilda ljud såsom K-ljud, BL-ljud, Y-ljud osv. Förutom att lyssna till barnets ljud och språk, är tanken även att testa barnets motorik. Barnet kan gå balansgång på fotspåren, hoppa på ett ben och hoppa i hopphagen i väntrummet.

(Parantes: Vid denna anmälan har bidraget bara hunnit hänga uppe några få dagar. Den information jag har hunnit få är att sköterskorna är mycket nöjda och glada över arbetet. Vid monteringen var det flera barn som kom fram och tittade och kommenterade bilderna, vilket kändes mycket roligt. Jag kommer att kontakta sköterskorna på BVC igen för ytterligare kommentarer.)

Medverkande

Elin Stålhand, Tävlande
Jenny, Sjuksköterska BVC
Ulrica, Sjuksköterska BVC
Jeanette, Sjuksköterska BVC
Eva, Sjuksköterska BVC
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.