Bryggeriet Stenhammaren

Grafisk design - Identitetsdesign

Beskrivning

Det är slutet av 1800-talet och den branta och steniga sluttningen på Stenhammaren är en laglös kåkstad med lönnkrogar och bordeller runt varje hörn. I fönstren skyltas med tomma ansjovisburkar, men innanför flödar ölet. Här figurerar många ökända och originella karaktärer bl.a. poliskommissarie J.O. Attaque, kakelugnsmakaren och bordellägaren “Kacklan” samt den oförargliga lumphandlaren Jakob Schwartzman.

100 år senare växer de tre grundande bröderna till Bryggeriet Stenhammaren upp här, med ett gemensamt intresse för hantverksmässigt gjord öl och med en önskan om att vara ett lokalt bryggeri som väcker liv i Sundsvalls gamla bryggartradition.

Vi har skapat en visuell identitet där vi låter de gamla Stenhammar-karaktärerna pryda var sin klassisk pilsnerflaska och personifiera de olika ölsorterna i en känsla av skuggspel, där de dunkla och laglösa kvarteren på Stenhammaren får berätta en historia. Bilderna kompletteras med historiska texter som väver samman allt i en berättelse som tar mottagaren till Stenhammarens branta sluttning.

Medverkande

Marika de Vahl, Creative Director, Art Director, Illustratör
Tomas Rudström, Design Director
Nils Johan Tjärnlund, Historiker
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.