Köttdjur

Guld – Illustration - Studentarbeten

Juryns motivering

Roliga och pedagogiska leksaker som tilltalar fler än bara barnen. Med skojiga och drastiska lösningar, i ett flertal tilltalande tekniker, tar de humoristiska köttdjuren det politiskt korrekta till en ny nivå.

Beskrivning

Köttdjur är pedagogiska produkter för barn som ska visa att kött är djur. Nu för tiden är det många barn som inte vet att köttbullen på tallriken en gång tiden har varit en ko. Köttdjur är ett sätt för barn att lära sig genom lek och sätta igång tankar och samtal. De olika produkterna är gosedjur, knoppussel, Leka med maten-kit, hängande mobil, poster och ett internetspel.

Gosedjuren är uppbyggda som en kudde (köttet) och ett kuddfodral (pälsen). Barnet plockar bort pälsen från djuret och får fram köttet. Knoppusslet är uppbyggt på ett liknande sätt, på ovansidan av bitarna är det djuret med päls och under bitarna är samma djur i form av kött. Leka med maten-kitet är kroppsdelar som ögon och öron med en nål på baksidan, dessa ska pinnas fast på mat och förvandla t.ex. köttbullarna till köttdjur. Den hängande mobilen visar en scen från ett slakteri med djur i köttkrokar, päls på ena sidan, kött på den andra. I internetspelet kan barnet bygga sitt egna köttdjur, spara det i galleriet och dela på Facebook. Spelet är ett sätt att nå ut till alla barn och sprida projektet.

Medverkande

Cajsa Wessberg, Designer, Koncept, Utförande
Alf Arén, fotograf
Jennie Olsson, programmering
Sebastian Magnusson, programmering
Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.