Orka torka. Motståndsinspiration från facebookgruppen Family living the true story.

Grafisk design - Böcker

Beskrivning

Sedan 2009 driver jag Facebookforumet Family living – the true story, ett öppet fotoforum där medlemmar kan ladda upp bilder från sina stökiga hem, misslyckade middagar och oavslutade renoveringar, som en protest mot alla de bilder av perfekta hem och fantastiska liv som annars fyller tidningar, TV, Hemnet och sociala medier, bilder som tillsammans skapat en orimlig norm för hur vi ska leva våra liv i denna tid av stress och trångboddhet.
För att lämna ett avtryck av projektet i tryckt form, ihop med en analys av det, bestämde jag mig för att sätta samman en fotobok, en anticoffeetablebok, som den ultimata motkommentaren till övriga tryckta material om inredning och heminredningsreportage från vår tid. Jag ville skapa en samtidsskildring från ocensurerade svenska hem under tidigt 2000-tal, en dokumentation som saknats, och som förutom att roa sina läsare, skulle kunna vara till nytta för framtida folklivsstudier, med sina bilder av vår tids materiella överflöd. En bok som kunde sätta de normer vi lever med ur spel och presentera våra liv bakom fasaderna. En bok som kunde lyfta fram det olydiga och osäljbara hemmet, mitt i en tid då våra bostäder förvandlats från privata och skyddade levnadsutrymmen till offentliga investeringar på en marknad. En bok som kunde lämna betraktaren med en känsla av att stök är ett så vanligt fenomen i våra hem, att vi borde sluta skämmas över det, och istället se läkande humor i kaoset.
(En stor del av royaltyn har gått till välgörenhetsprojekt till förmån för flyktingar och andra som saknar ett eget hem.)

Medverkande

Lotta Sjöberg, Författare, ad, fotograf, layoutare, redaktör
Lotta Sjöberg, Författare, ad, fotograf, layoutare, redaktör
Mikael Jacobsson, Grafisk formgivare, layout

Byrå

Förlag Galago (ordfront)

Fler bilder:

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.