Diplom till Kolla! 2016 av Martin Frostner Studio. Foto: Jenny Gustafsson

Svenska Tecknare söker projektledare för Kolla! 2019

Kolla! är en av Sveriges främsta bild- och formutmärkelser och har arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en unik arena i Sverige för samtida grafisk design, illustration, serier, rörlig bild och interaktiv design, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Nu förbereder Svenska Tecknare nästa Kolla!, som äger rum under 2019. För att utveckla konceptet sker genomförandet på ett nytt sätt. Fokus läggs på att fördjupa diskussionen om visuell kommunikation och sätta bildskapande i ett samhällsperspektiv.

En kuratoriell jurygrupp söker aktivt upp verk i hela landet, parallellt med möjligheter att nominera. Det slutgiltiga urvalet representerar en bredd av visuella uttryck, som speglar vår tid och samtidigt pekar framåt. Kolla! avslutas i oktober 2019 under en heldag med utställning, ceremoni och seminarier.

Nu söker vi en erfaren och självgående projektledare som kan driva projektet från start till mål. Vi söker dig som har erfarenhet av att leda stora projekt med många aktörer, gärna inom kulturområdet. Vi tror att du är intresserad av illustration och design, och att du har ett eget nätverk inom kreativa näringar. Erfarenhet av kommunikationsarbete är meriterande. Du rapporterar till Svenska Tecknares förbundsdirektör, och arbetet sker i nära samarbete med föreningen.

Arbetsuppgifter
• Koordinera jurygruppens arbete
• Hitta sponsorer och söka finansiellt stöd
• Utforma en kommunikationsstrategi och skapa innehåll
• Planera och producera Kolla!-dagen
• Följa upp och utvärdera arbetet

Tjänsten är en projektanställning på cirka 150–250 timmar. Arbetet pågår under ett år, höst 2018–höst 2019.

Ansökan
Välkommen att mejla personligt brev och CV senast den 20 juni till förbundsdirektör Sofia Jerneck på sofia@svenskatecknare.se.

Om Svenska Tecknare
Svenska Tecknare organiserar professionella illustratörer, grafiska formgivare, serieskapare och animatörer. Föreningens syfte är att utveckla och stärka medlemmarnas ekonomiska och juridiska intressen samt att förbättra villkoren för yrkesverksamma inom bild och form.

Ett svar till “Svenska Tecknare söker projektledare för Kolla! 2019”

  1. Cecilia Sering skriver:

    Jag undrar om detta fortfarande är aktuellt eftersom det ligger på hemsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.