Dotterbolaget

Seriekollektivet Dotterbolaget, nominerade i kategorin Kollektivet.

» Vi vill arbeta tillsammans och ser en styrka i det. Att organisera sig som ett kollektiv och att arbeta feministiskt är för oss både en social och en professionell arena och en politisk ståndpunkt. Det är tydligt att det finns en stor styrka i att arbeta kollektivt. Dotterbolagets feministiska arbetsmetod har under de snart 15 år som vi har funnits förändrat den svenska seriescenen. «

Dotterbolaget – På bilderna några av kollektivets medlemmar: Mikael Hansén Goobar, Iso Sling Lindh, Malin Skogberg, Julia Hansen, Karin Hjalmarsson, Malin Granroth, Linnéa Lang, Valentina Mazzarelli. Foto: Robin Rösell.

Urvalskommentar: Ett viktigt, demokratiskt och stöttande sätt att arbeta i seriebranschen. Dotterbolaget är ett feministiskt kvinno- och transseparatistiskt nätverk, och dess betydelse för serier i Sverige kan inte överskattas.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.