Ishtar Bäcklund Dakhil

Illustratören och konstnären Ishtar Bäcklund Dakhil, nominerad i kategorin Innovation.

» Jag drivs av att skapa världar, utforskandet av olika medier inom bildberättande och delade upplevelser. En stor drivkraft i mitt skapande är att finna nya sätt att bjuda in betraktaren. Jag utforskar material och manér för att hitta det rätta uttrycket för det jag vill förmedla. Om jag jobbar digitalt vill jag känna handens närvaro och när jag jobbar analogt försöker jag hitta sätt att översätta det med hjälp av teknologi för att utvidga erfarenheten och göra det mer fysiskt inbjudande att bli en del av verket. «

Ishtar Bäcklund Dakhil – Aldrig ensam, bilderbok och VR-upplevelse av Ishtar Bäcklund Dakhil, skriven med Heather Briscoe, teknisk hjälp av Vincent Wong, 2019.

Urvalskommentar: Aldrig ensam är ett utforskande möte där den analoga akvarellmålade världen möter den digitala, och en kärleksrelation uppstår mellan bilderbok och virtual reality.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.