Jonas Williamsson

Grafisk formgivare Jonas Williamsson, nominerad i kategorin Affärsmässighet.

» I min praktik är jag intresserad av vad grafisk design är och gör i samhället. Jag har en i grunden kritisk förståelse av formgivning som sprungen ur det modernistiska projektet. Eftersom jag ofta arbetar med det ickekommersiella är jag intresserad av bildspråk som inte drivs av konkurrens. Även av det specifika i platser och projekt och hur det kan användas för att formge understödjande strukturer för konstnärliga diskurser. «

Jonas Williamsson – Affischer, ingick i grafisk profil för koreografi- och performancescenen MDT, 2011–2019.

Urvalskommentar: Det är en särskild typ av talang att kunna göra mycket med en liten budget. Att som Jonas Williamsson genom ett envist konsekvent koncept skapa en unik och stark grafisk profil med hög igenkänningsgrad för en liten, alternativ dansscen och med små resurser – det är good business.

 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.