Linda Holmer

Linda Holmer, lärare i design på HDK-Valand – Högskolan för konst och design är nominerad i kategorin Utbildning.

» Som pedagog drivs jag av att skapa förutsättningar så studenterna inte kan undvika att öppna för det okända. För det osäkra, ofärdiga, motsägelsefulla och mångtydiga. Och ge plats åt det sublima, det personliga, subjektiva och för konflikter och bökigheter. I min egen praktik kopplar jag gärna upp mig mot andra. «

Linda Holmer. Foto: Ina Marie Winther Åshaug.

Urvalskommentar: Linda Holmer är en pedagog med stor betydelse för bilderboksberättandet i Sverige, en initiativtagare av kreativa kurser och finurliga workshops inom ämnet bild och berättande. Många av de senaste årens utgivningar inom bilderböcker och serier har börjat med inspiration och kunskap från hennes gärning.

Ett svar till “Linda Holmer”

  1. […] Linda Holmer, lärare i design på HDK-Valand – Högskolan för konst och design, Our Polite Society, designstudio bestående av Jens Schildt och Matthias Kreutzer samt Sakaria Studio och Carolina Dahl, grafiska formgivare är nominerade i kategorin utbildare. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.