Niki Lindroth von Bahr

Konstnären och animatören Niki Lindroth von Bahr, nominerad i kategorin Hantverk.

» Jag drivs av min kärlek till hantverket, av att skapa miljöer och dockor med händerna, kombinerat med mitt intresse för historieberättande. Att förena det gulliga med det obehagliga. «

Min börda, animerad film av Niki Lindroth von Bahr, producent Kalle Wettre, Malade, musik av Hans Appelqvist, texter av Martin Luuk, röster av Klungan. Animatörer: Johanna Schubert, Eirik Gronmo Bjornsen, Anna Mantzaris, Niki Lindroth von Bahr, Dockhus Animation. Stillbildsfoto: Jorun Burman Berg, 2017.

Urvalskommentar: Niki Lindroth von Bahrs animerade kortfilm Min börda är skickligt berättad. Arbetet med de fantasieggande dockorna, kostymerna och scenografin är oklanderligt. Musiken är kongenial med den huvudlösa texten, och djurens dans humoristiskt koreograferad.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.