Open week

Temat på Gothenburg Design Festival 2017, kurerat av Onkar Kular, professor på HDK Valand är nominerat i kategorin Kollektivet.

» Festivalen började som en önskan att pröva nya sätt att presentera designstudenternas examensarbeten på, i ett sammanhang av understödjande utställningar och event. En sammansättning av händelser som i sin tur kan skapa platser för lärande och utforskande. Vi ville visa hur design och konsthantverk kan inspirera, utmana och ställa olika typer av frågor i mötet med en bredare publik. Hur design och konsthantverk i praktiken kan vara med att forma samtid såväl som framtid. « 

Open week – Det kuratoriella temat på den första Gothenburg Design Festival, HDK Valand – Högskolan för konst och design, 2017. Foto av HDK Valand.

Urvalskommentar: Open week var ett innovativt sätt för HDK Valand att skapa en examensutställning för designstudenter, som erbjöd en öppen plattform för teori och praktik och ett stödjande ramverk för innehåll. 

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.