Our Polite Society

Designstudio bestående av Jens Schildt och Matthias Kreutzer, nominerade i kategorin Utbildning.

» Design enligt vår uppfattning är en skapandeprocess, som har viktiga kulturella, sociala och ekonomiska konsekvenser. Vi försöker undvika uppdrag baserade på ickekritisk acceptans, trendighet eller ineffektiva arbetsmetoder. Vi strävar även efter att bidra till ytterligare integration av design i vardagen och tror att detta kan uppnås genom samarbeten inom ny teknisk utveckling, en öppen samhällssyn och en bred grundlig yrkesorientering. «

 

Our Polite Society – The Facit model, typsnitt av Our Polite Society och Jan Egbers, i projektet som inkluderade boken The Facit model: Globalism, localism & identity, redaktörer och grafiska formgivare Our Polite Society, text av Our Polite Society, Paul Gangloff, Isabel Mager, Gabriel Maher, Mark Owens, bild av Samuel Nyholm, Spector Books, 2019, samt en utställning på Åtvidaberg Bruks- och Facitmuseum, 2019.

Urvalskommentar: Our Polite Society är sant folkbildande: deras bok, utställning och typsnitt The Facit model sprider kunskap om svensk designhistoria och är något så fint som ett typografiskt forskningsprojekt.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.