Pelle Forshed

Serieskaparen och illustratören Pelle Forshed, nominerad i kategorin Berättande.

» En stark drivkraft för mig är att jag tycker att det är kul att rita och att hitta på berättelser. Jag är nog ganska lustdriven när det kommer till mitt yrke, och det är både en välsignelse och en förbannelse. En annan drivkraft är viljan att uttrycka mig, att kommunicera med omvärlden. Det är som om det finns ett självändamål i själva berättandet och visualiserandet. Men ibland känner jag mig mest som ett barn som söker bekräftelse: ’Här, kolla vad jag har gjort! Fint, va?’ «

Pelle Forshed – Under tiden, serieroman, Kartago Förlag, 2018.

Urvalskommentar: Pelle Forsheds seriealbum Under tiden bjuder på apokalyptisk, kuslig, humoristisk och vältecknad vardagsrealism i en villaförort.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.