Årets Kolla!-diplom. Foto: Jenny Gustafsson

Kolla!-veckan närmar sig

Diplom till årets mottagare av Kolla!-utmärkelser är nu klara och ivägskickade. Vilka mottagarna är håller vi hemligt fram till Kolla!-veckan den 23–27 november. Då kommer de tio som får utmärkelsen Kolla! 2020 tillkännages, hyllas och presenteras i våra digitala kanaler.

Svenska Tecknare arbetar för fullt med förberedelser inför Kolla!-veckan då vi ska fira de som blir årets mottagare av Kolla!-utmärkelsen i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla!-veckan inleds med tillkännagivande av Kolla! 2020 då Lars Fuhre, vice ordförande i Svenska Tecknare, avslöjar vilka tio som är årets Kolla!-mottagare. Efter det följer fördjupningar i varje kategoris utmärkelse i form av filmade intervjuer med var och en av mottagarna. Intervjuade av Maina Arvas, kulturjournalist och chefredaktör för Tecknaren.

Tillkännagivandet och de förinspelade intervjuerna kommer sändas på Instagram och Facebook enligt följande schema:

Måndag 23 november
kl 13.00 – Tillkännagivande av mottagarna av Kolla! 2020 av Lars Fuhre, vice ordförande i Svenska Tecknare.

Tisdag 24 november
kl 9.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Affärsmässighet – till de nominerade.
kl 12.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Berättande – till de nominerade.
kl 15.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Effekt – till de nominerade.

Onsdag 25 november
kl 9.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Form – till de nominerade.
kl 12.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Hantverk – till de nominerade.
kl 15.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Innovation – till de nominerade.

Torsdag 26 november
kl 9.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Kollektivet – till de nominerade.
kl 12.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Samarbete – till de nominerade.

Fredag 27 november
kl 9.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Utbildare – till de nominerade.
kl 12.00 – Intervju med mottagare av Kolla! i kategori Uthållighet – till de nominerade.

Bland de nominerade ser vi exempelvis Liv StrömquistSojaSakaria StudioGustaf HoltenäsJonas Williamsson och Dotterbolaget.Ta del av de nominerade här. Läs mer om urvalsprocessen och de unika kategorierna för Kolla! 2020 här.

Kolla! 2020

40 insamlare har skannat samtidsscenen inom bild och form och valt ut 120 arbeten. En urvalsgrupp har vaskat fram 30 nominerade arbeten. Den 23–27 november presenteras årets mottagare av Kolla! i de olika kategorierna: Affärsmässighet, Berättande, Effekt, Form, Hantverk, Samarbete, Innovation, Kollektivet, Utbildare och Uthållighet.

Kolla! är en av Sveriges främsta utmärkelser i illustration, grafisk design och rörlig bild och har i olika former arrangerats av Svenska Tecknare sedan 2003. Kolla! är en arena i Sverige för samtida illustration, grafisk form, serier, animation och andra uttryck inom visuell kommunikation, och utmärker sig genom att sätta kreatören i fokus.

Då vi fortfarande har ett läge med rekommendationer om social distans med anledning av coronavirusets spridning så kommer mottagarna av utmärkelser i Kolla! 2020 firas och presenteras i digital form under en Kolla!-vecka istället för en Kolla!-dag som var ursprungsplanen.

Logga in

Om du inte har något konto kan du skapa ett här.

Skriv in koden du fått skickad till dig för att logga in.

← Avbryt

Kolla din inkorg!

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig med vidare instruktioner hur du återställer ditt lösenord.